På önskelistan: Ett friskt & högpresterande team

Posted by Christer Bäckman on 2019-01-10 10:05

Vi har under 30 år fått stor erfarenhet av hur företag har lyckats utveckla högpresterande, hållbara och framgångsrika säljteam. Under de senaste 10 åren har vi haft fokus på att se prestationen ur ett holistiskt perspektiv som innefattar utveckling av fysiska, mentala- och tekniska färdigheter. Vi har fått starka bevis på att det är rätt sätt att tänka om man vill utveckla starka säljteam.

Read More

Topics: Säljkultur

KUNSKAP ÄR MAKT, ELLER…?

Posted by Christer Bäckman on 2018-11-09 15:37

För en tid sedan fick jag några frågeställningar som satt igång tankeverksamheten och gav mig möjlighet att reflektera över min drivkraft kopplat till lärande.

  • Vad är kunskap för dig?
  • Hur lär du dig?
  • Vad är det allra viktigaste du någonsin lärt dig från någon annan?
Read More

Topics: träning, lärande

Säljare som vässat sig genom holistisk säljträning

Posted by Sara Carlemår on 2018-09-13 10:56

Samba har glädjen att jobba med många säljande personer som varit nyfikna på att utvecklas och nyfikna på sin egen potential. Låt dig inspireras av Märit Jonsson och Örjan Mårtensson som båda gått Sambas 4-månaders säljträningsprogram och har satt sina egna ord på sina erfarenheter av programmet. Vilka insikter och lärdomar de tagit med sig, vad de tillämpar i vardagen och vilka effekter de får, vilka förväntningar de hade på programmet och hur Samba levde upp till dem. Två grymt häftiga personligheter och säljare som vi nyfiket följer vidare på sina resor.

Read More

Topics: säljträning, holistisk syn på säljprestation

Var det resan som var målet?

Posted by Sara Carlemår on 2017-12-13 15:51

Denna blogg är den sista i serien kopplat till Iranresan, här delar vi med oss av våra erfarenheter och reflektioner efter resan. Christer delar först med sig av vad som hände under hela processen; insikter, tillkortakommanden, lärdomar och guldkorn. Sedan delar Sara med sig av det mänskliga perspektivet och möten med olika människor.

Är du nyfiken reseberättelsen och skildringen av Iran på plats, läs gärna bloggartikeln Upplevelser i en annan värld ger nya perspektiv.

Read More

Topics: mental träning för säljare, Iran 2017, Mental training in sales

Upplevelser i en annan värld ger nya perspektiv

Posted by Sara Carlemår on 2017-10-24 23:40

I denna bloggserie uppdelad i tre vill vi dela med oss av vår resa i Iran, våra förberedelser INFÖR, våra upplevelser UNDER och våra erfarenheter EFTER resan.

Vilka upplevelser! Jag försöker beskriva dem i en form av reseberättelse blandat med egna reflektioner.  Upplevelser kan verkligen förändra perspektiv på saker och ting. På många sätt upplever jag Iran, inte bara som en annan del av världen, utan faktiskt en helt annan typ av värld. Det bli intressant att se vilka andra perspektiv och tankar vi tar med oss här ifrån. 

Read More

Topics: mental träning för säljare, Iran 2017, Mental training in sales

Östersunds IK vill bidra i samhället, mental träning med som pusselbit

Posted by Sara Carlemår on 2017-10-24 23:07

Som initiativtagare till projektet The Game Changer vill Östersunds Ishockeyklubb bidra till att utveckla barn och unga för livet genom idrotten och dessutom utmana idrottsföreningar att fundera över sin roll i samhället. Bland annat genom att tillgängliggöra idrotten, medvetet arbeta med Mental träning och grundinställningen ”Alla spelar lika”. Vi på Samba är Partner i projektet och engagerade dels genom paketering och kommunikation men framförallt genom den Mentala träningen.

Read More

Topics: mental träning, Partnerskap

Iran, nästa stopp på resan mot vårt långsiktiga mål

Posted by Sara Carlemår on 2017-10-09 08:50

Vi vill ta med dig på en spännande resa, en resa som aldrig skulle kommit till om vi, Christer och Sara, inte hade levt som vi lär. - Vi ska resa till Iran. Yes, vi ska resa till IRAN och delta vid en internationell kongress om mental träning. Hur det det kommer sig, det kommer vi till!

Read More

Topics: säljträning, mental träning för säljare, Iran 2017

Dröm om framtida vinster & tro på din egen förmåga

Posted by Christer Bäckman on 2017-09-18 13:43

De grundläggande behoven för oss människor är att ha tak över huvudet och mat för dagen, att känna trygghet och leva i en omgivning med goda relationer där vi känner tillhörighet. En frisk och positiv personlig utveckling ger, när de grundläggande behoven är uppfyllda, ett energitillskott, motivation och mod att utforska mer av sin potential. Men att få en överdos av trygghet kan skapa en viss tristess och brist på spänning. Ett missnöje med vad livet har att erbjuda, vilket leder till stagnation i den personliga utvecklingen. Vi har fått jobba med många säljande personer som vågat drömma om framtida vinster och genom att de byggt upp tron på sin egen förmåga även nått dem. Vilken är din målbild som säljare? Eller vilken är din målbild utifrån livet i stort?

Read More

Topics: mental träning för säljare, målbild

I din säljprestation finns en vilande potential

Posted by Christer Bäckman on 2017-05-23 15:16

Vilka egenskaper är du stark inom och i vilka finns det en stor utvecklingspotential? Vilka invanda beteendemönster och rutiner är det som format dig? Vilka egenskaper hos dig själv blundar du för eller är du inte medveten om att du kan utveckla? Det här är några av de frågeställningar vi tar med oss när vi tittar på hur du kan VÄSSA dig som säljare. 

Read More

Topics: holistisk syn på säljprestation

All träning är inte svettig!

Posted by Christer Bäckman on 2017-04-12 16:52

Oavsett om man är elitidrottare eller säljare är utmaningen att med balans i livet prestera på topp. Men all träning är inte svettig. 

Det kan ibland upplevas som få förunnat att göra exakt det man brinner för och känner en mission i men så är fallet för oss när det gäller mental träning för säljare.

Read More

Topics: mental träning för säljare

Samba vässar dig & ditt företag

Vi tror på konstant utveckling och träning, i vår blogg vill vi inspirera till att utvecklas som individ och vässa detaljerna i ditt säljarbete. 

SIGN UP: följ bloggen

Inlägg

<