3 ingredienser i en holistisk syn på säljprestation

Posted by Christer Bäckman on 2016-10-19 22:25

Find me on:

Samba-JonasKullman-1412-9548_600x600.jpgMitt personliga nu glödande intresse för försäljning startade på riktigt 1985. Jag fick då av min dåvarande coach för första gången en säljhandbok i min hand. Tillsammans med den utbildning jag då hade förmånen att få gå skulle det bli avgörande för min fortsatta inriktning. På utbildningspärmen stod det ”PERSONLIG UTVECKLING”. Vilken spännande tanke!   Min hjärna började jobba på högvarv och jag ställde mig själv frågan: Hur bra kan jag egentligen bli på det jag redan gör? Kan man UTBILDA sig till att bli säljare? Jag trodde ju i min enfald att jag var född till det!

Jag började sluka böcker inom ämnena Försäljning och Personlig Utveckling. Jag gick ett otal säljutbildningar. Detta i kombination med alla säljare jag coachat och alla företag jag haft kontakt med genom åren har gett mig stor erfarenhet och kunskap. Under en 5-årsperiod var jag näst intill fanatisk i mina ambitioner. Jag förde bok över mitt eget agerande - hur gjorde jag i just den situationen? Jag försökte hitta just de förbättringar och den utveckling som skulle hjälpa mig att nå mina mål. HUR BRA säljare kunde jag egentligen bli?

Genom åren har vi på Samba fått se och uppleva mycket – ja, FÖR mycket för att inte bli sporrade att dela med oss av de recept och framgångsfaktorer som har hjälpt många säljare och företag att göra grymma resultat! 2007 fick vi frågan om vi kunde sätta ihop en säljutbildning. Automatiskt kom då frågorna upp: Hur ser den optimala säljträningen ut? Vad är det som bygger hela prestationen? För oss var det självklart se holistiskt på det, att förutom säljteknik väva in både de mentala- och fysiska delarna för att uppnå optimala långsiktiga prestationer i balans.

De 3 ingredienserna

Säljteknik hade jag fått till mig massor, men min erfarenhet var att den i sig var otillräcklig. Den föll rätt platt till marken om jag inte mådde riktigt bra för övrigt, hade energin på topp, var mentalt förberedd och stark nog för att kunna prestera det jag ville.

Samba-JonasKullman-1412-9763_600x600.jpgMin gode vän Fredrik Uddeholt gav mig den första pusselbiten. Plötsligt gick det upp för mig varför jag inte tog mig längre i den hockeykarriär jag hade sett som en utstakad väg framför mig! Det blev självklart att den pusselbiten skulle vara med i ett upplägg för att utveckla säljare och deras prestation. PUSSELBIT NR ETT heter mental träning eller mer fullständigt:

INTEGRERAD MENTAL TRÄNING FÖR SÄLJARE.

 

Samba-JonasKullman-1412-9693_600x600.jpgPUSSELBIT NR TVÅ känner många igen – FYSISK TRÄNING. Denna pusselbit är för många lätt att förstå styrkan i och vinsten med. Men det är en utmaning att få till den i vardagen i den utsträckning vi behöver för att må bra och fungera på topp.

PUSSELBIT NR TRE är SÄLJTEKNIK. Ni kan redan nu vänja er vid begreppet ” I UPPLÖSNING AV DETALJER !” En teknisk del är avgörande för hur vi presterar och är trovärdiga som säljare. Vi måste fokusera på att utveckla det vi gör som säljare i vår vardag – definiera, strukturera och med hög kvalitet och produktivitet göra rätt saker!

Sammanfattningsvis: Att utveckla ALLA TRE delarna som vi vet påverkar vårt mående och vår prestation är självklart för oss. Det har vi förmånen att göra tillsammans med våra kunder, utveckla alla tre delar på hela företaget eller med enskilda individer och det är häftigt att se resultaten! I vårt säljträningsprogram erbjuder vi denna helhet under en 4-månaders träningsperiod. 

För att få ett smakprov av Sambas säljträningskoncept bjuder vi på ett kostnadsfritt webinar.

New Call-to-action

Topics: säljträning, integrerad mental träning för säljare, holistisk syn på säljprestation

Samba vässar dig & ditt företag

Vi tror på konstant utveckling och träning, i vår blogg vill vi inspirera till att utvecklas som individ och vässa detaljerna i ditt säljarbete. 

SIGN UP: följ bloggen

Inlägg

<