Hur du vässar din försäljning med ett magiskt vattenglas

Posted by Christer Bäckman on 2016-02-02 11:06

Find me on:

Bild_glass-of-water2.jpg

Jag satte ner fötterna på golvet, sedan var den dagen förstörd. Kan man få ligga kvar och bara sova? Varför missade jag att dra ner rullgardinen? Till helgen ska jag bara sova och inte kliva upp på hela dagen. Så skulle en dag kunna börja i våra liv. OM man tänker det tillräckligt ofta blir man bra på att börja dagen i en uppförsbacke, det sker tillslut av ren automatik. Jag kom på mig själv och hittade ett rutin för att bryta mönstret och börja med en ny vana.

I början av 90-talet hade jag just bytt inriktning från att vara säljare inom dagligvaruhandeln till att börja sälja kontorsmaskiner. Det kom in en helt annan säljkultur i mitt liv, mer målinriktad, konkurrensutsatt, mer avancerade produkter och mer säljteknik. Jag kände mig inspirerad att utvecklas och började sluka böcker i sälj- och personlig utveckling som en besatt, samtidigt som jag började föra anteckningar/dagbok över mina insatser, resultat och den upplevda kvalitén i de förändringar jag gjorde.

Mina tankar kretsade kring, hur bra säljare kan jag bli egentligen, vart går gränsen? En av böckerna jag läste tidigt under denna period var Willi Railos ”Bäst när det gäller.”

Mental träning för säljare?

Det var här som jag började koppla ihop säljyrket med en idrottsprestation på ett mer tydligt sätt. I boken pratar Railo om den mentala förmågan och dess påverkan på prestationen. Här fick jag min första kontakt med någon typ av mentalträning och hur allt samspelar med varandra- tekniskt, fysiskt och mentalt. Tankarna börja snurra runt hur mitt tänkande och mående påverkade mitt resultat och mitt sätt att vara som person.

Jag har sen dess alltid varit nyfiken på de egenskaper vi antingen föds med eller har utvecklat i vår sociala och fysiska miljö; alltså vår prägling, vad är det som gör att vi utvecklar ett visst beteende som i sin tur ger oss både övertygelser, styrkor, tillkortakommanden och begränsningar?

Om vi börjar där jag tror att allt startar; i våra vanor, vad behöver jag då börja med och automatiskt sluta med för att skapa en förändring? Det sägs att vi människor är lite lata av naturen, vi söker minsta motståndets lag och mycket av det vi gör går på ren automatik och vi går i gamla invanda beteendemönster.

Med det i åtanke, hur gör man då för att bryta ett mönster och skapa en ny vinnande vana? Jag tror att om bara motivet faller på plats så kan mycket hända i våra vanor, i det lilla som ger en stor effekt med en förhållandevis liten insats.

Min nya vana

En vana jag började med under den här perioden kom från en situation som vissa säkert kan känna igen sig i.CBtraning_vass_helhet_506x315.png

Jag vaknade en fantastisk morgon i maj, solen väckte mig genom att kliva in genom fönstret i vår högt belägna lägenhet som hade en bedårande utsikt över stan. Jag var i bra fysisk trim och levde ett inspirerande liv på många olika sätt, man kan säga att livet var på topp.

Det är här det börjar; Den första tanke som slog mig var, VAD TRÖTT JAG ÄR! Utefter allt jag processade under den perioden så kom denna intressanta tanke upp; VARFÖR tänker jag så här? När allt egentligen är helt fantastiskt i mitt liv men den första tanke jag tänker är - vad trött jag är? Självklart är man lite grusig i ögonen och låg på energi innan kroppen har vaknat. Men hur kan jag starta dagen på ett annat sätt, är det bara tanken som sätter nivån för hur jag känner. I så fall måste det här gå att ändra på. Kan jag ge mig själv chansen att börja dagen på ett bättre sätt än att börja med en negation som inte ger mig energi för fem öre?

Så hur kan jag vända på den här situationen och tänka annorlunda? 

Min briljanta världsomspännande idé (!) var att varje kväll börja med att sätta ett vattenglas på bordet bredvid sängen, en armslängd från min uppvaknande sittställning så att jag lätt kunde sträcka mig efter glaset och svepa det. Det gjorde att ögonen valde att öppna sig och kroppen började vakna. I samma veva log jag överdrivet och valde en tanke som var positiv och gav mig energi – jag valde att tänka- ”vilken fantastik tur jag har som kan stiga upp över huvud taget och vilken grym dag det här kommer att bli” – högt för mig själv.

Det är det här vi kallar att träna och då på de små detaljer som gör skillnad.

Är det här en svår vana att börja med? Tror inte det! Kan du koppla på en vana, att ta med dig det magiska vattenglaset till sängbordet varje kväll, lika självklart som att borsta tänderna har du starten på en ny grym vana som ger effekt i ett större perspektiv.

Långsökt? Testa gärna själv! Funkade för mig.

Om du gör en liten förändring i en av dina vanor och repeterar det under 77 dagar i rad skapar det en ny vinnande vana som kan leda till automatik.

Vilka effekter har jag sett hos mig själv, mer energi, positivare attityd och större handlingskraft. Allt detta fick jag bara genom att välja en ny tanke när jag startade en ny dag. För vem vill inte vakna upp till en ny dag?! Alternativet är inte så lockande.

När jag började med vattenglaset slutade jag med något annat, det var att snooza med väckarklockan och hamna i känslan; steget efter, istället för steget före.

Sammanfattning

  • Ett magiskt vattenglas vid sängkanten
  • Välj en positiv förväntansfull tanke som du går och lägger dig med och som du startar upp med när du vaknar.
  • Träna i 77 dagar! VIKTIGT!

Vill du träna dina vinnande vanor som garanterat kommer att utveckla dina egenskaper som säljare? Ladda ner träningsdagboken ”vinnande vanor”.

 NYFIKEN PÅ: Träningsdagbok

Vill du gå på djupet och få bestående förändringar genom att träna på, bland annat, dina egenskaper? Läs mer om vårt fyra månaders utvecklingsprogram, med fokus på att VÄSSA dina säljande egenskaper oavsett profession.

SPANA IN: Säljträningsprogram

1 ny rutin x 77 dagar = en ny vinnande vana.

Kör hårt!

Christer Bäckman  h

Topics: vässa säljarbetet, mental träning, säljträning

Samba vässar dig & ditt företag

Vi tror på konstant utveckling och träning, i vår blogg vill vi inspirera till att utvecklas som individ och vässa detaljerna i ditt säljarbete. 

SIGN UP: följ bloggen

Inlägg

<