Har du modet att se dig själv utifrån?

Posted by Christer Bäckman on 2016-08-19 16:28

Find me on:

Samba-JonasKullman-1412-8764_1024x332.jpgJag har många gånger funderat över varför jag är så starkt passionerad för försäljning generellt och säljyrket specifikt. Det jag har kommit fram till är att det är kittlande att fundera på hur bra kan jag bli på det jag gör och vad är det egentligen är som gör skillnad. Att få hjälp att se mig själv utifrån var ett vägskäl i mitt liv för att sätta de funderingarna i ett större perspektiv.

Efter att ha jobbat i över 30 år med försäljning så har jag haft förmånen att träffa många härliga företag, säljare av alla de slag och från olika branscher. Jag har fått ta del av många olika problemställningar och framgångsrecept som har resulterat i fantastiska resultat, som är för bra för att inte dela med sig av.


ICC Säljcoach Christer BäckmanDet har alltid funnits en hunger för att lära mer från min sida och att alltid leva efter konstant utveckling och träning, att söka i upplösningen av detaljer, efter en outnyttjad potential. Det kan man säga är en hobby av stora mått.

Det som upptagit mitt intresse och fokus de senaste 10 åren är att utveckla en mental träning för säljare och personer som behöver vara säljande . Vad är det som påverkar prestationen och hur kan vi få med alla delar som påverkar vår prestation? Det är frågor som har resulterat i att väva in både de mentala och fysiska delarna för att uppnå optimala långsiktiga prestationer i balans.

Hur kan du se dina egna begränsningar?

Vad är det vi INTE ser hos oss själva som kanske andra ser, vad är det VI vet om oss själv men väljer att INTE göra någonting åt? Våra präglade eller valda värderingar styr oss mer än vi tror och får konsekvenser i vårt agerande. Att se sig själv utifrån kan vara en stor utmaning, OM det nu går att göra det. För att se sina egna styrkor och begränsningar kan det hjälpa att fråga någon annan än sig själv, någon nära, kär, vän eller professionell. 

Jag tror att alla behöver en coach i någon form för att utvecklas i sann positiv anda, själv fick jag min första professionella coach 1988, Gunnar Roos. TACK för det! Man brukar ibland prata om vägskäl och för mig var tiden med Gunnar som coach verkligen ett uppvaknande och viktigt vägskäl i mitt liv. 

Större delen av min tid idag går ut på att coacha säljare och företag till att ”vinna sin fight”. I min coachning utgår jag bland annat från att många av svaren finns hos dig själv, så vårt gemensamma mål blir då att få dig att utmana dig själv och hitta dina begränsande övertygelser, som ibland kan sitta djupt rotade och skapa hinder i att kunna agera fullt ut.

Säljcoachning och mental träningJag försöker bespara er från generaliseringar men jag upplever att vi lite till mans är alldeles för bekväma och har för lite djävlar anamma. Vi väljer att vänja oss vid en för låg standard såväl fysiskt som i våra mentala förmågor. Vi klarar mer än vi tror, vi behöver bara utmana oss och förflytta våra valda gränser. Ja det kan krävas lite MOD och vilja men det är troligen inget vi dör av.

Ska vi skapa bättre resultat så är det action som gäller, vill vi förändra vårt tillstånd eller långsiktiga mående så är det en aktivitet som gäller, att ta steg som utmanar och gör oss tuffare mentalt.

Vi har många exempel på säljare som har nått grymma resultat genom att vi tillsammans har tagit reda på var den så kallade hävstångseffekten på din framgång sitter. Den hävstångseffekten sitter oftast i detaljerna som vi inte ser eller har mod att vilja se. Låt begreppet ” I upplösningen av detaljer” eka i ditt huvud, för det är där du ska söka efter din outnyttjade potential som säljande person.

Har du modet att se dig själv utifrån? Jag rekommenderar verkligen att ta dig tid att försöka göra det. Är du nyfiken på att ta hjälp av en coach, gör det! 

New Call-to-action

Topics: säljträning, mental träning för säljare, säljcoaching

Samba vässar dig & ditt företag

Vi tror på konstant utveckling och träning, i vår blogg vill vi inspirera till att utvecklas som individ och vässa detaljerna i ditt säljarbete. 

SIGN UP: följ bloggen

Inlägg

<