Iran, nästa stopp på resan mot vårt långsiktiga mål

Posted by Sara Carlemår on 2017-10-09 08:50

Find me on:

Vi vill ta med dig på en spännande resa, en resa som aldrig skulle kommit till om vi, Christer och Sara, inte hade levt som vi lär. - Vi ska resa till Iran. Yes, vi ska resa till IRAN och delta vid en internationell kongress om mental träning. Hur det det kommer sig, det kommer vi till!

Jag tänker skriva en bloggserie uppdelad i tre, våra förberedelser INFÖR, våra upplevelser UNDER och våra erfarenheter EFTER resan. Bloggserien kommer att handla om mental träning, om att sätta höga mål, om målbildsprogrammering, att gå utanför trygghetszonen och en spännande resa på olika plan.

Vi är medbjudna till Iran av Lars-Eric Uneståhl och coachnätverket inom Scandianviska Ledarhögskolan på en kombinerad turist- och utvecklingsresa. Att resan går just dit beror på att Uneståhl drivit ett utvecklingsprojekt i regionen på temat ” Mental training for Peace – From Inner to Outer Peace” och nu är inbjuden som huvudtalare till en internationell kongress i Iran nu i oktober. Kongressen hålls i universitetsstaden Mashhad under rubriken ”Mental training and Neurobehavioural Sciences”. Christer har dessutom fått möjligheten att tala på kongressen om Sambas filosofi och holistiska syn och konkret hur vi under 10 år har arbetat med att integrera mental träning och fysisk träning i organisationer genom vårt säljträningsprogram.

MÅL & MÅLBILDSPROGRAMMERING 

Ett allra första steg i att nå ett mål är att bli medveten om det, att kunna måla upp bilden av vad målet är och innebär, sedan hitta sin drivkraft och beslutsamhet att nå målet. Det som är häftigt med attraktiva och tydliga mål är att du blir fokuserad på det du ska göra och kan uppbåda energi, uthållighet, mod och glädje för att nå dem. 

Den mentala träningen har sin givna plats även här. Vi kan TRÄNA upp vår hjärna och vår förmåga att uppnå ett uppsatt mål. Den mentala träningen får en att tro på sina mål genom att göra dem realistiska, genom att visualisera och integrera mål och skapa minnesbilder av framtiden. Genom målbildsprogrammering uppstår nämligen så småningom en omedveten automatik som blir ytterligare en framgångsfaktor.

Efter att ha drivit vårt företag Samba i närmare tio års tid funderade vi på vad som skulle ta oss till nästa nivå. Hösten 2016 bearbetade vi vår vision och satte ett extremt högt mål, ett mål som vi verkat fram gemensamt genom reflektioner och diskussioner om prioriteringar och våra olika drivkrafter med företagandet. Målet betydde att skulle bli tvungna att spränga gränserna för hur vi ska nå ut i världen.

TRÄNINGSLÄGER

Träningslägret mot det nya målet började redan hösten 2016, vi införde ”engelska tisdagar” på Samba. Och eftersom hjärnan är som en målsökande misil när du väl satt upp ett mål började vi att fatta beslut och ta möjligheter som leder oss fram till där vi är just nu. 

Här är några bilder från det praktiska träningslägret inför resan. Lisa Cockette, kommunikatör och översättare som driver bolaget Anything English är Christers personliga tränare inför resan till Iran och hans första stora internationella tillfälle som föredragshållare.

Du som vill, får gärna följa med på vår resa, inte fysiskt men digitalt. Vi har som sagt tänkt dela med oss av våra förberedelser INFÖR, våra upplevelser UNDER och våra erfarenheter EFTER resan.

Träningsläger inför föreläsning om mental träning

Träningsläger inför föreläsning om mental träning

Sara Carlemår, Christer Bäckman och Lisa Cocette.

För mig som kvinna innebär resan till Iran en annan typ av träningsläger och andra förberedelser än jag är van vid. Iran är ett shiamuslimskt land där sharialag tillämpas. Kvinnor måste, enligt lag, täcka håret och bära kläder som inte avslöjar kroppens former. Även män bör klä sig täckande men restriktionerna för kvinnor och synen på kvinnors rättigheter är ovan och något som har väckt mycket tankar hos mig, olika tankar på flera plan.

Att bära slöja och klä sig i Iran.

VÅR DIGITALISERING & MED PÅ RESAN

Digitaliseringen är en de faktorer som skapar absolut störst förändring i dagens samhälle och i med det skapas också många nya möjligheter. Som ett led i samhällets digitalisering ser vi att nya produkter och tjänster, nya sätt att paketera, säljs och konsumeras digitalt. Även nya sätt att kommunicera och lättare att nå globala marknader.

Sedan många år har det digitala varit en tyngdpunkt i vår egen kommunikativa strategi men våra tjänster har vi fram tills 2017 enbart levererat analogt. Det har inneburit att vi fram till nu främst befunnit oss på en lokal och nationell marknad.

Det mål vi satte hösten 2016 betydde som sagt att vi tvingade oss själva att spränga våra gränser. Det gjorde att vi satte fokus på vad som kan ta oss ut i världen, att vi tog mod till oss och investerade i en digital träningsplattform och i vår första digitala produkt. Det gjorde alltså att vi vävde in digitaliseringen i vår affärsstrategi. Produkten är ”Mental träning för säljare” ett mentalt träningsprogram med inriktning mot försäljning och säljprestationen. Produkten har redan gjort att vi vidgat vår marknad rejält och det är också den produkten som öppnat dörren för resan till Iran. Något vi tror kommer att vara en riktigt spännande hållpunkt på resan mot vårt långsiktiga mål i Samba.

Med på vår resa företagsmässigt och indirekt resan till Iran har vi många härliga företag och individer.

 • Meraskog - kundreferens under föreläsning.
 • Malin Burman, Kriskonsulterna - entreprenör och kundreferens under föreläsning.
 • Maria Wilén vd på Attest.nu och kundreferens i film.
 • Mårten – säljare och kundreferens i film.
 • Emil Segersten – säljare och filmmodell
 • Lisa Cocette, Anything English – översättning av kommunikation till engelska, pedagogik och struktur på föreläsningen och Christers personliga tränare. 
 • Yellowbits - lärplattform
 • Jämtlandsmusikskola och Johan Arveli – komposition av musik till ljudspåren i träningen och inspelning av ljudspår 
 • Fotograf Jonas kullman – fotograf av våra imagebilder
 • Hjärtat – Sambas visuella identitet
 • TFJ produktion – film av utbildningsfilmer och promotionfilm och engelsk textning
 • Fredrik Lindberg, Duplisera – teknisk webfix
 • 1 way 2 travel – den personliga resebyrån som bokat flygresan.
 • PDr. Lars-Eric Uneståhl – grundare till Skandinaviska Ledarhögskolan, vår och andras vägvisare in i världen av Mental träning. 

NU LYFTER VI! 

Flyget1.jpeg

Flyget2.jpeg

Topics: säljträning, mental träning för säljare, Iran 2017

Samba vässar dig & ditt företag

Vi tror på konstant utveckling och träning, i vår blogg vill vi inspirera till att utvecklas som individ och vässa detaljerna i ditt säljarbete. 

SIGN UP: följ bloggen

Inlägg

<