Ny syn på säljrollen ger Malin inre lugn & bättre försäljning

Posted by Sara Carlemår on 2019-05-20 11:31

Find me on:

Malin Lilliesköld, en redan vass säljare som ville lyfta till en ny nivå. Hon arbetar som säljare på  Time2care, ett företag som hyr ut massagestolar och arbetar med återhämtning på arbetsplatser. Under 2018 gick Malin Sambas 4-månaders säljträningsprogram, hon har satt sina egna ord på erfarenheter av programmet, vilka insikter och lärdomar hon tagit med sig, vad hon använder i vardagen och vad det bidrar till.

 

 
 
 
 
  1. Vilken utmaning stod du inför som gjorde att du valde att gå säljträningsprogrammet?

Jag behövde verktyg för att snabbare hitta fokus, energi och engagemang när jag hade dippar i mitt sälj. Jag ville också finslipa många delar i säljprocessen som exempelvis behovsanalysen, min planering samt min presentation av produkten vid kundbesök. Mitt mål var att höja både min lägstanivå och min högsta nivå. Jag hade i perioder det jobbigt med prestationsångest och ville få verktyg för att få bort den.  

 

  1. Vilka insikter och lärdomar har du tagit med dig?

Att jag kan bli bättre på att lyssna, planera och att jag ska se mitt arbete som en lärandeprocess och inte så resultatinriktat. Att både fysisk och mental träning är oerhört viktigt för att orka prestera på en hög nivå och samtidigt känna balans och lugn i det jag gör. Att jobba som säljare handlar om att förstå kunden och att hjälpa kunden på bästa sätt och att det i grunden också handlar om att ge förtroende och bygga relationer. Jag vågar också ställa mer raka frågor nu som exempelvis vad det egentligen är som gör att kunden tvekar. I telefonsamtal vid uppföljning så har jag mer energi och kommer med förslag på hur vi snabbt kan ta nästa steg istället för att kunden ska "fundera" i flera månader. Jag ”styr upp” saker bättre nu.

  

  1. Vad använder du i vardagen och vilka effekter känner du?

Jag tränar regelbundet för att behålla energin och mitt fokus. Jag läser ibland i boken ”Vägen till framgång i försäljning” och tittar i mina anteckningar från utbildningen när jag tappar fokus eller har låg energi, då kommer jag snabbare på ”rätt spår” igen. 

 

  1. På vilket sätt särskiljer sig detta upplägg mot andra utbildningar du gått?

Det är helheten. Att Sambas utbildning täcker in alla viktiga delar som säljteknik, fysisk träning och mental träning. Jag fick väldigt många konkreta tips och råd i allt från hur viktigt det är att förbereda sig inför ett möte till att ställa frågor till kunden istället för att komma med argument. Att verkligen ta reda på vad kunden vill ha och därmed kunna hjälpa dem att få det. Vi jobbade också mycket med målfokusering och att visualisera som exempelvis hur man vill att livet ska se ut i framtiden. Jag kan då tänka på mina målbilder och därmed få tillbaka mitt engagemang, min glädje och energi. Jag har också gjort en ”wishboard” som jag ser varje dag på kontoret :-)

 

  1. Hur har Samba levt upp till de förväntningar du hade i starten?

Utbildningen var över förväntan!

 

Topics: säljträning, holistisk syn på säljprestation

Samba vässar dig & ditt företag

Vi tror på konstant utveckling och träning, i vår blogg vill vi inspirera till att utvecklas som individ och vässa detaljerna i ditt säljarbete. 

SIGN UP: följ bloggen

Inlägg

<