Östersunds IK vill bidra i samhället, mental träning med som pusselbit

Posted by Sara Carlemår on 2017-10-24 23:07

Find me on:

Som initiativtagare till projektet The Game Changer vill Östersunds Ishockeyklubb bidra till att utveckla barn och unga för livet genom idrotten och dessutom utmana idrottsföreningar att fundera över sin roll i samhället. Bland annat genom att tillgängliggöra idrotten, medvetet arbeta med Mental träning och grundinställningen ”Alla spelar lika”. Vi på Samba är Partner i projektet och engagerade dels genom paketering och kommunikation men framförallt genom den Mentala träningen.

Samhällstrenden tyder på att många barn och unga mår sämre, rör sig för lite, slutar tidigare med idrott eller krasst slås ut genom toppning samtidigt som många idrottsföreningar har utmaningar med minskat antal aktiva och medlemmar. 

Inom Östersunds IK har vi reflekterat över vilken roll en idrottsförening egentligen har i samhället, berättar Maria Wilén, vice ordförande i föreningen. Vi känner att vi har ett stort ansvar och vet att vi i vår förening gör positiva saker. Vi funderade även kring hur vi pratar om allt bra som vi gör och framförallt, vad vi kan göra ytterligare för att utveckla våra barn och ungdomar.

The Game Changers 5 områden

  • Alla spelar lika upp till 16 år
  • Ungdomsavtal med tydlig värdegrund & för drogfrihet
  • Mental träning
  • Att vara lagspelare
  • Att tillgängliggöra idrotten (genom tydligt arbete med rekrytering och låneutrustning, tjejsatsning, integration och idrott för funktionshindrade)

Föräldramöte Östersunds Ishockeyklubb #thegamechanger

Som Partner i The Game Changer kommer Samba aktivt arbeta med att inspirera kring och implementera arbetssättet med mental träning i hela föreningen. Den 19 september lanserades projektet internt under ett möte för klubbens föräldrar och ledare, då ca 300 föräldrar samlades på Jämtlands Gymnasium. Vid ett arbetsmöte den 3 oktober, för klubbens alla ledare fördjupades informationen på vissa av projektets områden. Samba var med vid båda dessa tillfällen för att förankra och skapa förståelse för Mental träning.

Föräldramöte The Game Changer, Samba och Christer Bäckman.

- Det känns grymt inspirerande att få vara en del av ÖIK och The Game Changer, säger Christer Bäckman, Samba. Ett härligt sätt för oss att bidra till den sport som både Sara och jag älskar, genom de erfarenheter vi fått med oss av att arbeta med mental träning inom näringslivet i tio år. Dessutom riktigt kul att höra den positiva responsen från klubbens ledare och även föräldrar som spontant hört av sig, säger Christer. 

Under en flerårsperiod framåt kommer samtliga lag i föreningen att få möjlighet att implementera Mental träning, på den nivå som är rätt utifrån barnens åldrar. Vi börjar direkt med ett par lag fokuserat samtidigt som vi skapar förutsättning för alla ledare att påbörja sin egen träning på personligen genom tillgång till Sambas träningsprogram. 

-Vi vet att olika föreningar arbetar med olika fokus, vissa med mer fokus på elitsatsning och andra mer på bredd, berättar Kjell-Åke Andersson, säljansvarig i föreningen och A-lagstränare. Vi vet också att olika föreningar jobbar med delar av områdena vi ringar in med ”The Game Changer”. Vi tror starkt på att i tidiga år behålla bredden och ser att allt hänger ihop för att behålla glädjen och stärka varje enskild individ, att det genererar bra prestationer både inom och utanför det idrottsliga, avslutar Kjell-Åke.

Sponsorskap eller partnerskap av olika slag anser vi att företag ska välja ut med omsorg. Det läggs oerhört mycket resurser i form av både tid och pengar på samarbeten som inte nödvändigtvis genererar något värde för varumärket. Nog för att vi, både Christer och Sara har gigantiskt stora hockeyhjärtan och naturlig koppling till ishockeyn men skulle området ligga för långt från vår verksamhet eller för långt från vårt varumärke skulle vi valt något annat att gå in i. Idrott, fysisk träning, mental träning, att bygga individer för livet och då särskilt unga känns som ett fantastiskt sammanhang, både för varumärket Samba och för oss som ägare.

Läs mer om The Game Changer på Östersundsik.com om vad som gjorts hittills och om det fortsatta arbetet.

Mediegenomslag vid extern lansering 

http://www.op.se/sport/ishockey/oik-vill-ta-taten-med-nya-ungdomsprojektet-ska-ta-tillbaka-hur-ungdomsidrott-ska-vara#sign-up

https://www.hockeymagasinet.com/article/ostersunds-storsatsning-ska-forandra-synen-pa-ungdomsidrott-vi-tror-pa-bredden 

http://benjies.blogg.se/2017/october/ostersund-vill-bidra-i-samhallet.html

https://www.ltz.se/logga-in/oik-vill-ta-taten-med-nya-ungdomsprojektet-ska-ta-tillbaka-hur-ungdomsidrott-ska-vara

Med mera...

 

Topics: mental träning, Partnerskap

Samba vässar dig & ditt företag

Vi tror på konstant utveckling och träning, i vår blogg vill vi inspirera till att utvecklas som individ och vässa detaljerna i ditt säljarbete. 

SIGN UP: följ bloggen

Inlägg

<