Säljträningen gav insikt om smartare vägval på ett helt annat sätt

Posted by Sara Carlemår on 2019-05-21 10:37

Göran Södermark gick 2014 ett skräddarsytt säljträningsprogram tillsammans med sina kollegor på Moxter. Göran arbetar som KAM, Key Account Manager och har en gedigen erfarenhet i säljrollen, han sammanfattar här vilka insikter och lärdomar han själv tog med sig, vad han fortsatt utveckla och hur han känner av det i sin vardag.

Read More

Topics: säljträning, holistisk syn på säljprestation

Ny syn på säljrollen ger Malin inre lugn & bättre försäljning

Posted by Sara Carlemår on 2019-05-20 11:31

Malin Lilliesköld, en redan vass säljare som ville lyfta till en ny nivå. Hon arbetar som säljare på  Time2care, ett företag som hyr ut massagestolar och arbetar med återhämtning på arbetsplatser. Under 2018 gick Malin Sambas 4-månaders säljträningsprogram, hon har satt sina egna ord på erfarenheter av programmet, vilka insikter och lärdomar hon tagit med sig, vad hon använder i vardagen och vad det bidrar till.

Read More

Topics: säljträning, holistisk syn på säljprestation

Verktyg & detaljer som bidrar i säljledare Joakims vardag efter säljträning

Posted by Sara Carlemår on 2019-05-13 08:14

Joakim Kålén har lång erfaren inom säljyrket på olika positioner och arbetar idag som säljledare på Atea Östersund, med ett gäng på 4 kundansvariga säljare i sin grupp. Han gick under 2018 Sambas 4-månaders säljträningsprogram och reflekterar här över vad träningsperioden bidragit till för honom, främsta lärdomar och vad han använder i sin vardag idag.

Read More

Topics: säljträning, holistisk syn på säljprestation

Säljare som vässat sig genom holistisk säljträning

Posted by Sara Carlemår on 2018-09-13 10:56

Samba har glädjen att jobba med många säljande personer som varit nyfikna på att utvecklas och nyfikna på sin egen potential. Låt dig inspireras av Märit Jonsson och Örjan Mårtensson som båda gått Sambas 4-månaders säljträningsprogram och har satt sina egna ord på sina erfarenheter av programmet. Vilka insikter och lärdomar de tagit med sig, vad de tillämpar i vardagen och vilka effekter de får, vilka förväntningar de hade på programmet och hur Samba levde upp till dem. Två grymt häftiga personligheter och säljare som vi nyfiket följer vidare på sina resor.

Read More

Topics: säljträning, holistisk syn på säljprestation

Iran, nästa stopp på resan mot vårt långsiktiga mål

Posted by Sara Carlemår on 2017-10-09 08:50

Vi vill ta med dig på en spännande resa, en resa som aldrig skulle kommit till om vi, Christer och Sara, inte hade levt som vi lär. - Vi ska resa till Iran. Yes, vi ska resa till IRAN och delta vid en internationell kongress om mental träning. Hur det det kommer sig, det kommer vi till!

Read More

Topics: säljträning, mental träning för säljare, Iran 2017

Har empati och försäljning något gemensamt?

Posted by Christer Bäckman on 2017-01-20 17:41

Empati kan sägas vara förmågan att sätta sig in i andras situation. Att en annan människa känner ett ärligt och äkta engagemang och att vi lyssnar för att försöka förstå hur motparten upplever och känner. Vid ett empatiskt förhållningssätt lyssnar man in vad den andre vill förmedla, men visar också genom ett positivt kroppsspråk och meningsfulla, framåtriktade frågor att man förstått och vill ge positiv energi till motparten.

Read More

Topics: säljträning, empati

3 ingredienser i en holistisk syn på säljprestation

Posted by Christer Bäckman on 2016-10-19 22:25

Mitt personliga nu glödande intresse för försäljning startade på riktigt 1985. Jag fick då av min dåvarande coach för första gången en säljhandbok i min hand. Tillsammans med den utbildning jag då hade förmånen att få gå skulle det bli avgörande för min fortsatta inriktning. På utbildningspärmen stod det ”PERSONLIG UTVECKLING”. Vilken spännande tanke!   Min hjärna började jobba på högvarv och jag ställde mig själv frågan: Hur bra kan jag egentligen bli på det jag redan gör? Kan man UTBILDA sig till att bli säljare? Jag trodde ju i min enfald att jag var född till det!

Read More

Topics: säljträning, integrerad mental träning för säljare, holistisk syn på säljprestation

Har du modet att se dig själv utifrån?

Posted by Christer Bäckman on 2016-08-19 16:28

Jag har många gånger funderat över varför jag är så starkt passionerad för försäljning generellt och säljyrket specifikt. Det jag har kommit fram till är att det är kittlande att fundera på hur bra kan jag bli på det jag gör och vad är det egentligen är som gör skillnad. Att få hjälp att se mig själv utifrån var ett vägskäl i mitt liv för att sätta de funderingarna i ett större perspektiv.

Read More

Topics: säljträning, mental träning för säljare, säljcoaching

Hur du vässar din försäljning med ett magiskt vattenglas

Posted by Christer Bäckman on 2016-02-02 11:06


Jag satte ner fötterna på golvet, sedan var den dagen förstörd. Kan man få ligga kvar och bara sova? Varför missade jag att dra ner rullgardinen? Till helgen ska jag bara sova och inte kliva upp på hela dagen. Så skulle en dag kunna börja i våra liv. OM man tänker det tillräckligt ofta blir man bra på att börja dagen i en uppförsbacke, det sker tillslut av ren automatik. Jag kom på mig själv och hittade ett rutin för att bryta mönstret och börja med en ny vana.

Read More

Topics: vässa säljarbetet, mental träning, säljträning

MIN FIGHT är min... bara min.

Posted by Christer Bäckman on 2016-02-01 11:53

Jag har länge varit barnsligt nyfiken på vad som gör att vi gör det vi gör och vad det är som driver oss som människor att ta nya steg framåt.

Under åren då jag coachat företag och individer har jag haft många tillfällen att fundera över; Var föds motivet till mål, passion, vision, mission, den drivkraft som tar oss framåt?

Read More

Topics: fysträning, vässa säljarbetet, mental träning, säljträning

Samba vässar dig & ditt företag

Vi tror på konstant utveckling och träning, i vår blogg vill vi inspirera till att utvecklas som individ och vässa detaljerna i ditt säljarbete. 

SIGN UP: följ bloggen

Inlägg

<