Verktyg & detaljer som bidrar i säljledare Joakims vardag efter säljträning

Posted by Sara Carlemår on 2019-05-13 08:14

Find me on:

Joakim Kålén har lång erfaren inom säljyrket på olika positioner och arbetar idag som säljledare på Atea Östersund, med ett gäng på 4 kundansvariga säljare i sin grupp. Han gick under 2018 Sambas 4-månaders säljträningsprogram och reflekterar här över vad träningsperioden bidragit till för honom, främsta lärdomar och vad han använder i sin vardag idag.

 

I min roll på Atea fick jag möjligheten att gå Sambas säljträning och som nyanställd blev det min första aktivitet. En utmaning jag haft innan var att få en struktur i arbetsvardagen för att känna ett inre lugn, både på och utanför jobbet, och kopplat till det fick jag verkligen verktyg i utbildningen.

Något jag konstaterade under de första dagarna var vikten av strategi, att sätta mål och delmål. Att planering är en framgångsfaktor både för att nå sina mål men också för att just känna ett lugn inombords.

Idag har jag en mer planerad vardag, jag har hittat ett annat flyt genom att lägga upp en tydlig struktur.

Ett exempel på det är bland annat jag numer färg-kodar alla aktiviteter i min kalender. En ganska enkel sak men det har gett mig fantastiskt mycket.

Arbetar man strukturerat över tid får man dessutom med sig en massa mervärden i det. Att reflektera över och hantera tidstjuvar så effektivt sätt som möjligt har också bidragit på ett positivt sätt.

Ett annat område som jag verkligen tagit fasta på är att fokusera mer en uppgift men även vikten av att bryta och ta pauser, för att återhämta sig och hitta fokus igen. Det kan handla om en fysisk aktivitet, att köra ett ljudspår av den mentala träningen eller något så enkelt som att hämta en kaffe eller ta ett brake i korridoren med en kollega. Pauserna gör att jag på nytt kunna fokusera och bidrar i slutänden till ett bättre resultat.

I min säljledarroll har jag verkligen nytta av lyssnar-örat, något som vi diskuterade och tränade mycket under säljutbildningen.

Jag samlar på guldkorn idag! Som jag skriver ner och emellanåt öppnar upp, tittar på och småler lite åt och känner – klappa dig själv på axeln Joakim, du har gjort något bra tidigare och du kan göra det framgent också.

Topics: säljträning, holistisk syn på säljprestation

Samba vässar dig & ditt företag

Vi tror på konstant utveckling och träning, i vår blogg vill vi inspirera till att utvecklas som individ och vässa detaljerna i ditt säljarbete. 

SIGN UP: följ bloggen

Inlägg

<