INSPIRERAS!

Vår källa för din ispiration. Motiveras, facineras och utvecklas. Det är väl vad livet handlar om?

MIN FIGHT är min… bara min

Jag, har länge varit barnslig nyfiken över vad som gör att vi gör det vi gör och vad är det som driver oss som människor att ta nya steg framåt. Var föds motivet till mål, passion, vision, mission? Mina motiv och min drivkraft till varför jag gör det jag gör kallar jag ”Min Fight” bara för att orden i sig och det som jag satt som definition och innebörd till det motiverar mig starkt. Här är en story som exempel, mitt första stora mål i livet, det var ett motiv och en drivkraft som kom att prägla mig stort till den jag är idag. Läs “Min fight“.

Sälj!

BOKTIPS. Stjärnmäklaren Fredrik Eklunds bästa tips för att bli en framgångsrik och förtroendegivande säljare.Oavsett du har titeln säljare eller inte, är Sälj! en bok för dig. Den beskriver det som vi alla ägnar oss åt varenda dag. Från ett extra varmt leende för ett bättre bord på krogen, till att få partnern att vilja åka till just ditt drömresmål på semestern. På ett kaxigt, humoristiskt och insiktsfullt sätt berättar Eklund om hur han uppnått sina drömmar och hur du kan göra detsamma. Om du klarar att sälja dig själv, klarar du att sälja vad som helst!

Skapa en försäljningskultur

Precis som oss på Samba poängterar ProSales att en organisations säljkultur är viktig i dagens hårda konkurrensmiljö och en bidragande faktor till framgångsrika säljprestationer. Framgångsrika säljare är företagets hjältar och bör uppmärksammas för att engagera, motivera och få medarbetare att känna sig som en del av företaget. ProSales har tre tips på hur man skapar en säljkultur:

Bästsäljaren

BOKTIPS. Är du nyfiken på och vill veta hur de bästa säljarna säljer för minst 40% mer än genomsnittet? I boken “Bästsäljaren” delar Erik Ullersten med sig av handfasta och konkreta tips för hur du blir en toppsäljare med syftet att lyfta försäljningen till en ny nivå. I varje kapitel ges resultatorienterade råd och möjlighet att forma din egen plan för att öka din lönsamhet. En otroligt givande och inspirerande bok för alla.

6 steg för att Vässa Strategin

En del i att vässa sin försäljning är att ha en vass strategi. Om du liksom vi anser att alla är säljare på företaget är det viktigt att förankra en gemensam strategi som alla lever efter. En strategi som vi grundar våra beslut mot och därmed blir det som skapar energi och delaktighet i det vi gör. Med denna film och medföljande övning vill vi inspirera och guida dig igenom 6 steg för att Vässa Strategin för just ditt företag.

Vässa säljkulturen genom rätt strategi & träning

Katarina Lindahl, delägare i Törners Konditori berättar om effekterna hon ser i sitt företag av att prioritera rätt i strategin och väva in alla medarbetare i säljarbetet. De konkreta delar hon upplevde tillförde värde var bland annat:

  • Visionsarbete med ägarna
  • Att sätta & förankra en tydlig plan
  • Struktur över året
  • Skapa utrymme för att träna på kundmötet
  • Uppföljning & utvärdering

5 frågor att besvara för att effektivisera din säljplanering

Att planera sin tid och sitt säljarbete innebär att du blir mer målinriktad, tränar dig till att bli mer effektiv och att du snabbare når dina uppsatta säljmål. Dessa fem frågor kommer att hjälpa dig att planera ditt säljarbete mer effektivt.

345 smarta sätt att hitta nya kunder

BOKTIPS. Här handleder Stefan Ekberg om hur du konkret fångar nya kunder. Varje kapitel behandlar de olika delarna som krävs för att kunna vara framgångsrik i jakten på nya kunder. Kritisk självgranskning och reflektion genomsyrar hela boken för att ge vägledning och verktygen för att kunna utvärdera dig och ditt företag på rätt sätt och därmed hitta lösningar.

Vässa Säljet på individnivå

Vill du vässa dina förmågor som säljare och utvecklas som individ? Vårt 4-månaders Säljträningsprogram riktar sig till dig som har rollen som säljare i någon form. Konceptet är unikt i att kombinera säljteknisk träning med mental träning och fysträning. I denna film berättar Mårten Handler och Maria Wilen om sina erfarenheter och vad de uppskattar med konceptet.

ProSales

ProSales erbjuder en plattform med analysprodukter, trendspaning, konsulttjänster och en abonnemangstjänst för dig som själv vill driva förändring inom försäljning. Utgå från kunden, välj rätt säljmodell, ta ett helhetsperspektiv och gör dina val baserat på fakta. En härlig källa för inspiration.
www.prosales.se

<