Filosofin

Backspegel

På var sitt håll hade Sara Carlemår och Christer Bäckman en vision om en skön livsharmoni, inspirerande arbetsvardag och att skapa något eget. Vi ville hjälpa företag att knyta ihop kommunikation och försäljning på ett strategiskt sätt. Med liknande filosofi och olika erfarenheter i bagaget växten en gemensam affärsidé växte fram och juni 2007 var företaget Samba klart att möta omvärlden. 

Genom åren har vi skruvat på våra tankar och infallsvinklar men alltid haft samma drivkraft och ledstjärna - att vässa säljkulturen hos våra kunder, att tänka konstant utveckling och slipa att på detaljerna i allt från strategi till små moment i kundmötet.

Efter att ha drivit Samba i närmare 13 år tillsammans gick Sara vidare vid årskiftet 2019/2020. Christer fortsätter att djupdyka med ett fokus på att hjälpa företag att utveckla en vass säljkultur. I linje med det utvecklas fler tjänster både för team och ledare. Min glöd och passion är fortfarande att ge bättre struktur, energi och handlingskraft i att uppnå sina mål och visioner utan att ge avkall på ett liv i balans.

Lite om Christer

Jag har funderat många gånger varför jag är så starkt passionerad för försäljning generellt och säljyrket specifikt det jag har kommit fram till är att det är kittlande att fundera på hur bra kan jag bli på det jag gör egentligen och vad är skillnaden som gör skillnad.

Efter att ha jobbat i över 30 år med försäljning så har jag haft förmånen att träffa många härliga företag, säljare av alla de slag och branscher, jag har fått ta del av många olika problemställningar och framgångsrecept som har resulterat i fantastiska resultat, som är för bra för att inte dela med sig av.

Det har alltid funnits en hunger för att lära mer från min sida och att alltid leva efter konstant utveckling och träning, att söka i upplösningen av detaljer efter en outnyttjad potential, det kan man säga är en hobby av stora mått.

Det som upptar mitt intresse och fokus de senaste 10 åren är att utveckla en mentalträning för säljare och personer som behöver vara säljande. Vilka behöver inte vara det? Vad är det som påverkar prestationen och hur kan vi få med alla delar som påverkar vår prestation? Det är en fråga som har resulterat i att väva in både de mentala och fysiska delarna för att uppnå optimal långsiktiga prestationer i balans.

Sammanfattar min kompetens idag med Säljstrateg, ICC Coach, Mental training practitioner.

Större delen av min tid idag går ut på att coacha säljare och företag till att ”vinna sin fight”.

 

icc_coach Logotyp_EMCC-300x164

 

Utanför arbetet uppskattar jag att träna både kroppen och knoppen. Att sticka ut och springa, känna flow i hela sinnet och vara i total balans efteråt är fantastiskt. Att få läsa om och lyssna på människors olika resor i sitt liv är en otrolig stimulans för hjärnan, att sitta och skriva ner idéer som dyker upp i all inspiration är härligt. Tiden i vardagen med familj och vänner är vad jag uppskattar allra mest.

 

New Call-to-action